tirsdag 28. juli 2009

Løse kanoner på Høyre-skutas dekk

Det må være enormt frustrerende for Høyre-leder Erna Solberg å få god framdrift på Høyre-skuta fram mot valget hvis hun blir nødt til å bruke tiden til å surre fast de løse kanonene som stadig dukker opp på dekk.

Først var det en sentral Oslo-politiker som fikk det for seg at Barneombudet skulle nedlegges. Så kommer det to velutviklede broilere som vil gi de flinkeste skoleelevene medalje helt fra 1. klasse. Dagen etter dukker det opp en godt voksen slugger som finner ut at det bør gis heroin på resept. Så langt jeg kan se er ikke noe av dette en del av Høyres politikk.

Da debatten om medaljer til de skoleflinke raste som verst på Twitter, twitret jeg et spørsmål til Ernas politiske rådgiver Odd Sevje (@odden) om dette forslaget var forankret i Høyre sentral. Det kom ikke noe svar i første omgang, men etter en påminnelse fikk jeg en hyggelig tilbakemelding om at det ville komme svar etter hvert.

Dagen etter kom Erna Solberg selv med en ganske fin redegjørelse på Høyres hjemmeside. Slik jeg tolket denne redegjørelsen tok hun i realiteten avstand fra forslaget, uten å slå knyttneven midt i trynet på de to broilerne. Elegant formulert, og noe sier meg at det har vært noen ganske hektiske timer i Høyres hus for å finne den rette formuleringen.

Det er selvfølgelig kjempebra at politikerne driver aktiv valgkamp, både på sine hjemmebaner og på riksplan. Men det bør i anstendighetens navn være mulig å drive valgkamp på det som er Høyres vedtatte politikk, uten å finne på mer eller mindre tullete ideer for å få oppmerksomhet i media. I det minste bør i hvert fall nye ideer forankres grundig i Høyre sentralt før de kastes fram.

Høyre har mange gode saker å kjøre valgkamp på. Dessverre har partiet så langt ikke vært flinke nok til å få fram disse sakene. Lettere blir det heller ikke hvis ledelsen må bruke tiden til å ro i land tullete ting fra litt for PR-kåte politikere
.
Min oppfordring til Høyres politikere er ganske enkel:
BRUK HODET eller HOLD KJEFT!

4 kommentarer:

 1. Jeg må si jeg opplever Høyres stort sett glitrende fravær i media som et større problem. Det er sjeldent at jeg ser Erna i avisa. Det er alltid Siv eller Kristin eller eventuelt Jens som har hodepine av et eller annet. Hvor er Erna?

  Men forøvrig og for all del, folk bør bruke hodet eller holde kjeft. Høyre trenger ikke akkurat å få feil PR når de først får litt PR.

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Ulempen med det moderne politiske spillet er at det er basert rundt alle disse utspillene i media, og utspillene "må" liksom alltid ha noe NYTT for at media skal kunne være interesserte.

  SvarSlett
 4. Dette er en morsom debatt (å lese). Har ikke vært lenge på twitter, men oppdaget fort at det skjedde noe på fredager, uten at jeg forsto hva det var. Tenkte; blir jeg smartere, tynnere, yngre hvis noen sender meg dette ffnor? Nå vet jeg hva det er, og ser at du må være aktiv på twiter, helst være litt småkjent i hvertfall, og kjapp i replikken. Har sendt noen få selv, og faktisk fått noen få også (men har ikke blitt tynnere, smartere, yngre, og det har faktisk gitt meg et øyeblikk med lykke - huffda!

  SvarSlett